traekstien

Trækstien og Lodstien (ca. 70 + 30 km.)

Af Frits Ahlefeldt (Opdatereret 2017)
Træk og Lodstien udgør tilsammen en særlig vandretur langs Danmarks største Å – Gudenåen fra Silkeborg til Kattegat.

Silkeborg-Randers-kattegat vandreruten
Vandrestien langs Gudenåen er blandt andet blevet kaldt  “en hemmelig perle”, men samtidigt en vandresti hvor man skal være forberedt på at stierne kan være oversvømmet og ufremkommelige og at man må kæmpe en brav kamp for at komme helt tæt på Danmarks største å.

En stor del af forklaringen på at forholdene for vandrere langs Gudenåen skifter så meget i disse år skyldes, lidt næsten ironisk,  en ny art muslinger, kaldet “vandremuslinger”, som har invaderet hele Gudenå systemet og nu truer med at vende helt op og ned på Gudenåens øko og stisustem.

2017 update

Det bliver en ny oplevelse at gå Trækstien her fra sommer 2017, Naturstyrelsen m.fl. har brugt over 5 milloner på at skabe en bedre vandre-oplevelse langs Gudenåen. Og der er masser af nye overgange, hævede stier, broer m.m. der skal gøre oplevelsen at vandre langs Gudenåen meget mere tilgængelig – hele vejen fra Silkeborg til Kattegat

 

Generelt om Trækstien

Stien langs Gudenåen kaldes trækstien, da den løber langs stier, som i tidligere tider blev brugt af “pramdragerne” når disse trak pramme med varer og forsyninger op langs Gudenåen, til byerne langs åen.

Træk og lodstien kan kombineres som en rundtur med Molsruten og Århus-Silkeborg stien

Mere information
Her er et link til beskrivelser og foldere over Vandreruter langs Gudenåen Silkeborg-Randers-Kattegat:

Trækstien – guide

Lodsstien – guide

%d bloggers like this: