Frits Ahlefeldt

Om Frits Ahlefeldt-Laurvig – Bag Vandreruter.dk

Mit arbejde handler om at researche, opbygge, skrive og tegne historier om vandring og om hvad det at færdes til fods betyder for vores trivsel, miljø, bæredygtighed og klima. ( Se mere om mit arbejde med vandring på: FritsAhlefeldt.dk )

Frits Ahlefeldt ( 1966) portræt
Frits Ahlefeldt (1966)

Uddannelse:

Landskab (Kunstakademiets Arkitektskole 1991-2000)
Kandidatgrad i Digital Kommunikation, (2001-2006)
Speciale i Landskabsformidling og digital storytelling omkring vandring

Eksempler på mine vandre-projekter

Camino de Santiago 1.500 km. Research om rammer for vandring
( I samarbejde med Kunstakademiets arkitektskole ) Research vandring langs Santiago stien (1500km. / 3 1/2 md. ) for at undersøge hvordan vandring understøtter fællesskaber, trivsel og steder.

Bornholm-rundt – Projekt om nomadiske og moderne vandringsforståelser
Kandidat speciale i kommunikation, ud fra kyststien rundt om Bornholm, om hvordan vandrestier kan ses som historier, vi skriver os ind i ved at følge dem til fods og hvordan det kan understøttes digitalt

Projekt om en samlet kyststi rundt om Danmark – Kyststien.dk
Kysten er vores største vildmark, en af vores vigtigste biodiversitetsområder og kysterne er også vores vigtigste fælles forsvar mod klimaforandringer og havstigninger. Samtidigt med at de danner rammen om vores identitet og fællesskab

Målet er at undersøge muligheden for at knytte vores kyster sammen langs en kyststi, der samtidigt er en fortælling, der strækker sig hele vejen rundt i Danmark.

Mit arbejde med at skrive om vandring i 2023

Jeg arbejder udfra en teori om at den måde vi idag taler om og delvist lever i en digital virkelighed. Og så arbejder jeg helt lavpraktisk med at registrere og lave research om vandrestier, og de måder vi vandrer på idag.

Vandring kan hjælpe os med at skabe trivsel, bæredygtighed og fælleskab

Ny viden tyder på at vi trives bedre når vi tilbringer mere tid udendørs og til fods. Samtidigt med det kan hjælpe os til at leve længere og er sundere.

Vores fællesskaber, vores samvær og vores nærvær, vores byer og vores natur trives øges tilsyneladende, når vi bygger vores forståelser op langs stier, istedet for omkring penge eller teknologi.

Hyr mig til at bidrage til, dække eller deltage i projekter omkring vandring

Jeg kommer også gerne ud og fortæller og kan hyres til feedback, sparring, projekter, m.m.

 Kontakt formular

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑