Pilgrimsruten

Pilgrimsruten er et dansk vandrerute-netværk af delvist eksisterende vandreruter
Se flere vandreruter i Danmark: Samlet listeKorte beskrivelser

ca. 1000 km. pilgrimsvandring i Danmark

Tekst og tegning af Frits Ahlefeldt, Vandreruter.dk

Den danske pilgrimsrute er et ca. 1000km. langt, sammenhængende patchwork af eksisterende, kendte vandreruter, plus egne mærkede forløb, og også med en del af forløbet af de Europæiske E1 og E6 vandrestier indover

DanskeSantiagopilgrimme.dk – Officiel guide – opdaterede ruteforløb m.m.

AllTrails.com – Foreningen har selv lagt deres stier i Danmark op her: All trails digital app over Pilgrimsrutens forløb

Den danske pilgrimsrute forløbet er mærket med en firkantet plade. med et motiv af en karakteristisk gul muslingeskal på blå baggrund, ofte på samme pæle m.m. som de eksisterende vandreruter bruger.

Vandrestierne løber for en dels vedkommende langs veje, og mærkes både ude i landskabet og der er også en AllTrails.com digital GPS guide.

Foreningen Danske Santiago Pilgrimme, som står bag sti-mærkningen og forløbet har som mål at tjekke / vandre stien og sikre at alt omkring mærkningen er som det skal være minimum to gange om året. Foreningen, som har eksisteret i over 20 år, arrangerer også vandreture langs Den danske pilgrimsrute, foredrag m.m.

Så et super eksempel på at en forening kan stå bag både at lave og vedligeholde mærkning af en vandrerute over et større km. antal i Danmark.

DanskeSantiago Pilgrimme er især en forening for vandrere som enten planlægger at gå dele af pilgrimsvejene til Santiago de compostella, eller som allerede har gjort det. Men projektet omkring udformningen af pilgrimsveje i Danmark giver også mulighed for at folk kan have deres fokus på vandre og pilgrimsstierne herhjemme i Danmark.

Links: Danske Santiago Pilgrimme foreningen: SantiagoPilgrimme.dk med Facebook ( 3.800 medlemmer i Jan. 2023)

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑