Vandreruter.dk

Kort om vandreruter.dk og mit arbejde med at skabe en samlet dansk formidling af Danmark’s vandreruter

Frits Ahlefeldt, Vandreruter.dk Updateret Feb. 2019

Det at vandre langs stierne herhjemme, er noget af det sundeste, det mest bæredygtige og det mest stressforbyggende vi kan gøre. Vandring er en livsstil der i højeste grad både hjælper naturen, sundheden, fællesskabet, klimaet, planeten og vores individuelle og fælles velbefindende, men det at skabe, og følge stier er ikke en mulighed uden udfordringer. Jeg skriver om begge dele her på Vandreruter.dk

Jeg er journalist med en stor passion for vandring, og for at formidle alt hvad vandring er. Og jeg er her gået igang med at opbygge en samlet formidling af de danske vandreruter. En formidling af hvordan vandring kan bidrage til at øge vores trivsel, uanset vores status, alder, humør og baggrund.

For mig handler det om at formidle/fremme vandring i Danmark med opdaterede oplysninger om vandreruter, projekter, nye links,  viden, steder, freaks der går, legender, tanker og indtryk fra de danske vandrestier.

Det er en stor opgave, som jeg er glad for alt hjælp jeg kan få til: Læs mere om hvordan du kan støtte her: Støt vandreruter.dk

Hvorfor vandre i Danmark?

Vandring er en helt særlig måde at opleve steder på og Danmark har over 10.000 km. vandreruter og kortlagte stier, som der løbende lægges et meget stort arbejde i at opbygge og vedligeholde, både fra foreninger, fonde, kommuner, regioner og de forskellige styrelser og ministerier. Det er et netværk og arbejde som vil kunne gavne langt flere, hvis flere af os får et bedre kendskab til stierne og de mange gode grunde og muligheder der er for at vandre i Danmark.

Ideen bag Vandreruter.dk

Drømmen med Vandreruter.dk er at bidrage med at udbrede kendskabet til og muligheden for at vandre i Danmark gennem hele året, både for lokale, for resten af Danmark, og for alle de turister som besøger os.

En uafhængig, solid og ærlig formidling af de danske vandreruter

Mit mål med vandreruter.dk er at det skal være opdateret, gratis at bruge og fri for reklamer, og ikke mindst være uafhængigt og kunne give en reel og fair beskrivelse af vandremulighederne herhjemme, både deres potentiale og udfordringer,  Vandreruter.dk her researches, tegnes, skrives laves, programmeres og opdateres p.t. 100%  af mig… Frits Ahlefeldt.

Min baggrund

Af uddannelse er jeg uddannet arkitekt fra Landskab (Kunstakademiets Arkitektskole 1991-2000) og fortsatte istedet for afgang med en kandidatgrad i Digital Kommunikation, med speciale i Landskabsformidling og digitalt understøttet vandring (2006) ( Læs mere om min baggrund m.m. her )

Siden slutningen af 1990erne har jeg sideløbende med research og studier, arbejdet som tegner, ideudvikler, grafisk facilitator og lavet oplæg og præsentationer omkring vandring, bæredygtighed, klima, trivsel og miljø. I starten mest som tegner og ideudvikler, men senere mere og mere som journalist, et skridt jeg tager helt nu.

Jeg kommer også gerne ud og fortæller og kan hyres til feedback, projekter, indpark, tip eller/og ideer: Kontakt formular

Støt mit arbejde med Vandreruter.dk

Det er en løbende udfordring at bevare vandreruter.dk og derfor er jeg meget glad for al støtte til det – Læs mere om mulighederne for at støtte Vandreruter.dk her

God tur ude på de Danske vandreruter 🙂

Bedste hilsner

Frits Ahlefeldt-Laurvig
København – 2019