molsruten

Molsruten(80km.) Vandrerute fra Grenå til Århus over de smukke Mols bjerge

Af Frits Ahlefeldt. opdateret 2023
Molsruten er en  vandrerute fra Dansk Vandrelaug der løber gennem de meget smukke landskaber på Mols
Syddjurs.dk har et Link til PDF kort

Og så er der et online kort over Molsruten på OpenStreetMap her

Mols er kendt for sine smukke og meget grønne landskaber og denne rute løber gennem det meste af det bedste på Mols med en afstikker til det idyliske Ebeltoft.

Vandrestien Molsruten
Fra Grenå løber ruten langs stranden før den bevæger sig op i i de kuperede landskaber, ind i store skove og op og ned ad stejle bakker. Molsruten vandrerute har en afstikker til det Idyliske Ebeltoft før man igen når igennem nogle fantastiske bakkelandskaber og frem til Kalø vig og Kalø slotsruin.  Herefter nærmer Molsruten sig igen kysten og drejer rundt om Løgten bugt og sigter sig ind mod Århus.

Stiforbindelser fra Molsruten
Molsruten udgør lidt af et knudepunkt og den forbinder adskillige ruter, den er en del af den europæiske langdistance vandresti 1E. (Se Nettet af Europæiske Langdistance vandreruter her – DVL )- Vandrestien Molsruten indgår også i Nordsøstien. Fra Grenaa er der forbindelse både til Skåneleden (Hallandsleden E1) i Sverige og til Nordsøstien og Træk og Lodstien. (Stier op til Silkeborg langs Gudenåen) I den sydlige ende af Molsruten kan man komme videre sydover af E1 over Århus-Silkeborg stien. Derudover kan man også, midt på ruten, tage Molslinien fra Ebeltoft til Odden hvor både Sjællandsleden (mod Møn) og Nordkyststien (mod Helsingør) starter.

Et andet godt link er: Den danske vandrer Jens Brun som på sit site har skrevet solidt om sine vandreture på Molsruten

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑