Nye vandresti Projekter

Samling og research af danske vandrerute og guide projekter – Vandresti-ideer, guider og vandreruter som er på vej eller ikke helt deciderede, etablerede vandreruter ( endnu)

Vandrerute projekter i Danmark

Tekst af Frits Ahlefeldt, Vandreruter.dk – Opdateret 2020

En samling af stier, guides og projekter omkring vandring i Danmark, som er spændende, på vej eller ligger lige under overfladen. Jeg holder hele tiden øje med hvordan vandring udvikler sig i Danmark og hvilke vandrerute og sti projekter der spirer frem. Her er en samling af dem jeg har fundet indtil nu:

Den Danske Klosterrute – 2300km.

Et kæmpestort pilgrimsvandringsprojekt (startet ca. 2007) med ikke mindre end 9 solide trykte guidebøger, de fleste skrevet af den tidligere præst og forstander for Løgumkloster højskole, som startede Pilgrimsrute-projektet: Jens Kristian Krarup. Den danske Klosterrute er en beskrivelse af en 2300km. lang samlet pilgrimsrute rundt langs historiske kloster-steder, kirker og langs en fortællelinie der strækker sig gennem hele Danmark fra Helsingør til Frederikshavn. Klosterruten har også en Facebook side ( 400+ følgere i Feb. 2019 )
Læs mere om Klosterruten her

Tisvildevejen – Nordsjælland 80km.

Tisvildevejen er et nyt (2018) pilgrimsrute projekt skabt af ildsjæle og beliggende mellem byerne Esrum og Tisvilde i Nordsjælland. Tisvildevejen har website med overnatnings-links, historisk info, og kalender. Tisvildevejen har også en Facebookside (2000 følgere i Feb 2020) og holder 4-6 årlige events og pilgrimsvandringer langs ruten.
Læs mere her: Tisvildevejen

Camino Haderslev – SydØstJylland 100km.

Ildsjæle i Haderslev har opbygget deres egen ca. 100+ km. vandre og camino sti rundt i en kreds i området på Haderslev næs. Vandre og pilgrimsprojektet er bundet op omkring de 9 lokale kirker og lokale og den oprettede (2013) støtteforening “klub-camino” står bag udviklingen og vedligeholdelsen af pilgrimssti-projektet, der blandt andet har fået tilskud fra Friluftsrådet og Folkekirken, samt lokale sponsorer. CaminoHaderslev Facebook side (500+ følgere i Feb. 2020)
Læs mere om CaminoHaderslev projektet her

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑