bornholms kyststi

Bornholms kyststier – vandreruten rundt om Bornholm

Af Frits Ahlefeldt (opdateret 2017 )
“Bornholm rundt” er en ca. 120 km. lang og  varieret kyst-vandrerute rundt om Bornholm som bliver stadigt bedre og nu er en af de absolut kyst-vandrestier i Nord-Europa 

For 2017 har jeg opdateret mit BornholmRundt.dk site med nye PDF kort links og info til vandreruten rundt om Bornholm langs kysten: Se dem her: Bornholmrundt.dk

Akvarel fra Bornholmrundt.dk af Røgeri
Akvarel fra Bornholmrundt.dk af Røgeri

Bornholm har en af de absolut bedste vandreruter i Danmark. En rute hvor der lige nu er meget god plads, men som bliver opdaget af flere og flere.

Der findes en digital guide til Bornholms Kyststier: (Android mobiltelefoner og tablets) :
https://market.android.com/details?id=com.ohc.bornholm

En klassisk rute
Bornholms vandrerute var tidligere meget kendt, men idag er den vandrerute der løber helt nede langs vandet rundt om den gamle ø, næsten glemt. Vandreruten rundt om Bornholm følger de små redningsstier eller stranden, og rummer en meget stor variation og et utal af helt særlige og fortættede stemninger.

Forløb
På Bornholm rundt, når man forbi de stejle dinosaur klinter og Dueoddes hvide sandstrande på sydsiden, de urgamle smuldrende røde granitklipper på østsiden, videre til de dramatiske bregnefyldte, duftende sprækkedale på nordsiden og tilsidst til de mere end hundrede meter højt beliggende, vindblæste klippestier, dramatiske udsigter og den enorme borgruin midt i det hele,  på vestsiden.

Med eller mod uret rundt om Bornholm?
Den traditionelle vej rundt om Bornholm er “med uret” så man starter med at gå op nord mod Hammeren og Hammershus – og langt de fleste går også med uret rundt. Den officielle guide til ruten “Bornholms kyststier” følger denne retning (Bogen er udgået men kan endnu fås på bibliotekerne)

Selv plejer jeg at gå mod uret, for at starte med de lange, øde stier langs sydsiden og sluttede af med Hammershus og de andre højdepunkter på Nord og Vestsiden.

Faciliteter
Bornholm rundt ruten har et utal af campingspladser, vandrehjem på alle dagsetaper og andre overnatningssteder, restauranter, cafeer og havne med masser af super hyggelige steder, i mange grader af komfort, budget og afstand .

Marchen rundt om Bornholm (30 juni – 2  juli 2017)
Der findes en arrangeret Bornholm rundt march på 3 dage rundt om øen – der følger kyst-stien meget af vejen (ikke på sydsiden).  Marchen er en dansk klassiker ( i +40 år) , med overnatning på gymnastiksale og glade vandrere, der kommer igen hvert år siden .  (pris m. overnatning 425,- / voksen , måltider kan tilkøbes + 80,- morgenmad og 95,- aftensmad )
Se mere på: Bornholmrundt marchen 2017

Guide til vandreturen rundt om Bornholm

Jeg har opbygget en skitse til vandreturen på: bornholmrundt.dk

%d bloggers like this: