Kongeåstien

Ny 67 km. lang vandresti langs Kongeåen fra Vamdrup (tog st.)  til Vadehavet. (ialt ca. 90 km.)

Af Frits Ahlefeldt, Vandreruter.dk – opdateret 2023

Officielt website: Kongeaastien.dk

Pdf: folder til print: Kongeaastien print

Kongeåen har fået en ny trampesti, med shelters, info standere, shelters og hele 8 broer. Det er primært en trampesti, der følger det store danske vandløb tæt over så meget som muligt af de 67 km. Så i perioder med regn kan stien være ufremkommelig. Kongeåstien starter længst øst, ca. 20km. fra Kolding, ved kommunegrænsen til Vejen kommune og løber langs Kongeåstien , gennem naturparker, fredede områder og over privat jord, før Kongeåstien når frem til Vadehavet, hvor vandrestien møder Vadehavsstien/Nordsoestien og officielt slutter ved Kongeåslusen

En vandretur langs Kongeåstien kan med fordel startes i Vamdrup, østpå 4-5km. længere end den officielle sti-start, for dermed at starte et langt hyggeligere startsted, der er tilgængeligt med tog (under 2,5 time fra København H.)

Muligt at starte vandreturen langs Kongeåen i Kolding

Eller endnu bedre vil det være at starte i selve Kolding – ( jeg har gået fra Kolding og til starten på Kongeåstien og det vil efter min mening være muligt at opbygge et vandresti-forløb der forbinder både Øst og Vest siden af Jylland, med en vandresti langs Kongeåen.

Slutningen på vandreruten Kongeåstien, ved Vadehavet bliver også typisk 10-20km. længere end den officielle Kongeå – vandrerute (der slutter ved Kongeåslusen)  før man når frem til en togforbindelse i F.eks. Tjæreborg, eller Esbjerg ved slutningen af vandreturen – (Den sidste 10-20km. vandretur langs Vadehavet er også en god bonus afslutning)

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑