Kongeåstien

Ny 67 km. lang vandresti langs Kongeåen fra Vamdrup (tog st.)  til Vadehavet. (ialt ca. 90 km.)

Af Frits Ahlefeldt, Vandreruter.dk – opdateret 2021

Officielt website: Kongeaastien.dk

Pdf: folder til print: Kongeaastien print

Kongeåen har fået en ny trampesti, med shelters, info standere, shelters og hele 8 broer. Det er primært en trampesti, der følger det store danske vandløb tæt over så meget som muligt af de 67 km. Kongeåstien starter længst øst, ca. 20km. fra Kolding, ved kommunegrænsen til Vejen kommune og løber langs Kongeåstien , gennem naturparker, fredede områder og over privat jord, før Kongeåstien når frem til Vadehavet, hvor vandrestien møder Vadehavsstien/Nordsoestien og officielt slutter ved Kongeåslusen

En vandretur langs Kongeåstien kan med fordel startes i Vamdrup, østpå 4-5km. længere end den officielle sti-start, for dermed at starte et langt hyggeligere startsted, der er tilgængeligt med tog (under 2,5 time fra København H.)

Muligt at starte vandreturen langs Kongeåen i Kolding

Eller endnu bedre vil det være at starte i selve Kolding – ( jeg har gået fra Kolding og til starten på Kongeåstien og det vil efter min mening være muligt at opbygge et vandresti-forløb der forbinder både Øst og Vest siden af Jylland, med en vandresti langs Kongeåen.

Slutningen på vandreruten Kongeåstien, ved Vadehavet bliver også typisk 10-20km. længere end den officielle Kongeå – vandrerute (der slutter ved Kongeåslusen)  før man når frem til en togforbindelse i F.eks. Tjæreborg, eller Esbjerg ved slutningen af vandreturen – (Den sidste 10-20km. vandretur langs Vadehavet er også en god bonus afslutning)

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑