Vandreruter.dk

Vandring i Danmark udvikler sig konstant – Vandreruter.dk har gjort sig klar de sidste uger

Vandring i Danmark vokser

Tekst og tegning af Frits Ahlefeldt, Vandreruter.dk

Der er endnu flere grunde til at komme ud og gå i Danmark i år og jeg håber at vandreruter.dk kan være med til at fortælle om alt det nye og få flere til at tage de første skridt ud på stierne herhjemme

Tre gode grunde til at komme ud og vandre i Danmark

Vandring mindsker klimabelastning

Klimaforandringer er en udfordring som flere og flere i Danmark vurderer som en væsentlig udfordring for os i en nær fremtid. Men hvordan skal man helt konkret gøre noget for at forholde sig til en så stor og samtidigt abstrakt trussel?

En af de bedste måder er begynde at vandre mere og bruge weekender og ferier lokalt med at lære det sted vi bor bedre at kende. Flyrejser er en af de største belastninger af klimaet. Og modsat giver det at vandre en rigtig god forståelse af hvad hvor lidt man faktisk kan nøjes med.

Vandring øger sundhed og trivsel

Det at gå er begyndt at blive udskrevet som medicin flere steder, for det virker bredt og uden bivirkninger mod ting som depresioner, ensomhed og dårligt hjerte. En af de mest klassiske veje ud af mistrivsel er bare at tage et skridt ad gangen – og sørge for at få frisk luft… Vandring kan levere begge dele

Bedstemor på vandretur med børnebørnene. Tegning af Frits Ahlefeldt
Vandring er med til at styrke vores relationer på helt særlige måder herhjemme

Vandring herhjemme styrker de lokale fællesskaber.

Camønoen og andre vandreprojekter har de sidste år vist at hvis man lokalt satser på vandrestier, så styrker det fællesskabet mere end andre former for turisme. Det skyldes helt enkelt at vandrere ikke har så meget med hjemmefra, og ikke gemmer sig i sommerhuse eller biler. Istedet bidrager vandrefolket til at skabe liv, aktiviteter og med deres bidrag kan vandrerne også kan gøre hele forskellen for om lokale cafeer, kroer, musiksteder og museer kan få det til at løbe rundt. Vandring herhjemme bidrager enkelt og direkte til at styrke vores landsbyer og fællesskaber

Vandreruter.dk

Jeg håber vandreruter.dk kan være med til at styrke mulighederne, samarbejdet og forståelsen for alle de gode ting der kan ske hvis vi tager flere skridt ud på vandrestierne herhjemme i år.

De sidste dage har jeg opdateret links og lagt nye vandreruter herhjemme op også og jeg er kun lige startet. – se overblikket over vandreruter i Danmark så langt, inklusiv de nye: Liste vandreruter i Danmark

Tak fordi I følger vandreruter.dk

Frits 🙂

Der er lukket for kommentarer.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑