Vandring og de små byer

Vandrere giver nyt liv til de små byer

Når en vandresti løber igennem de små byer kan det give helt nyt liv til byen og nye initiativer, cafeer og små lokale tiltag. Ofte lige det ekstra tilskud der er nødvendigt for at de lokale kan holde liv i de små samlingssteder i landsbyerne, lige været forbi Rødvig, som bare er et af de utallige steder hvor vandrerne kunne gøre en meget stor forskel

Roedvig Stevns Klint Akvarel af Frits Ahlefeldt
Den lille bager i Rødvig, midt mellem de store både

Ned på havnen i Rødvig, mellem værftets store både, maskiner og grej så jeg pludselig et lille bitte hus med Dannebrogsflag omkring, nysgerrrig gik jeg over. Det var en mikro-bager, der netop var åbnet og lokkede med nybagt brød, kaffe og juice.  Bageren håbede det ville løbe rundt, men de vidste det ikke, det hele var et eksperiment, et forsøg på at skabe noget nyt der… i den lille by.

Ligesom i Rødvig er min oplevelse at der findes et utal af ildsjæle over hele landet, der gerne vil skabe sammenhold og liv i de små byer, men ofte kræver det et lille ekstra pust udefra, for at skabe nye steder der kan fungere over lang tid. En af de mest enkle og bedste måder at gøre det på er at lade de lokale vandreruter gå ind og igennem de små byers torve og give vandrerne mulighed for at stoppe, hvile benene og møde de lokale.

Det giver oplevelser og både vandrerne og de lokale får meget ud af disse møder og det kræver kun at man, istedet for at stoppe skiltningen af vandreruterne ved byernes udkant, begynder at føre vandreruterne ind gennem de små steder og skilte dem tydeligt på byens lokale torv… Så sker der ofte en pludselig og meget fin opblomstring, selv i byer, som ingen troede kunne overleve.

Akvarel og tekst af Frits Ahlefeldt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑