Stevns trampesti Boesdal kalkbrud

Boesdal kan blive vigtigt knudepunkt på en Unesco VerdensArv sti langs Stevns klint

Af Frits Ahlefeldt, Vandreruter.dk

Boesdal er et af de særlige steder langs Stevns klints trampesti, et gammelt nedlagt kridtbrud, der efter lukningen har stået forladt, men nu langsomt er ved at finde en ny identitet og styrke. Både som natur og som rekreativt center for de lokale og turister og som vigtigt kernepunkt på en bedre vandresti langs Stevns klint

Skorsten Stevns klint - Boesdal. Akvarel af Frits Ahlefeldt
Akvarel Boesdal Kalkbrud, Stevns Trampesti

Skorstenene i Boesdal er nogle af de stadigt stående rester, der vidner om en anden tid, hvor mange havde deres arbejde i kalkbruddet og det var kalkudvindingen der gav de lokale brød på bordet, men idag er det mere adgangen til selve Stevns klint langs de få yderste meter, med en sti, der har mulighed for at sikre de lokales trivsel, rekreative muligheder, huspriser og økonomi.

Og den mulighed er lige blevet meget bedre efter at Stevns Klint nu er blevet valgt som  UNESCO Verdensarv, for sine enestående kridtlinier og spor efter det globale meteor nedslag som udslettede dinosauerne for ca. 65 millioner år siden.  Et udnævnelse der løfter Stevns klint op på en Verdens-anerkendt liste sammen med steder som Pyramiderne i Egypten, Uluru i Australien (Ayers Rock), Copan i Honduras m.fl.

Det er samtidigt en udnævnelse der giver Stevns nogle helt nye og særlige muligheder for at vise deres Verdensarv frem ved at sikre og opgradere tilgængeligheden langs Stevns Klint til fods.

Og som et første skridt i den retning arbejder Stevns Kommune med en plan der giver Boesdal kalkbrud (som de ejer) en særlig rolle i en bedre formidling af det helt særlige sted Stevns klint er.

Akvarel og Tekst af Frits Ahlefeldt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑