Vandring, Vandreture og vandreruter i Danmark

WalkingDenmarks vandringsmærke

VisitDenmark, Danmarks officielle touristorganisation, har en ambition om at kvalitetssikre de danske vandringoplevelser gennem en ny mærkningsordning

Visit Denmarks nye kvalitetsmærke for vandring

VisitDenmark startede i 2009 et projekt omkring branding af vandring i Danmark, og planen er at bruge det nye “walkingDenmark” navn til at sætte fokus på de rigtig mange muligheder, der er for at gå herhjemme.

Frem til 2009 var VisitDenmark ellers mest fokuseret på cykling i Danmark som trækplaster for turister, men nye undersøgelser viser, at blandt andet tyskerne faktisk har en større interesse for at vandre end at cykle, når de tager nordpå.

Det er først især overnatningssteder, som bliver mærket med det nye “vandringsmærke” , og ideen er at vandrere fra ind og udland vil få en vis garanti for kvalitet, når de vælger et af de mærkede overnatningssteder, som det kan ses her på walkingDenmarks site.

Det giver helt nyt håb om at VisitDenmark vil lægge kræfter i at formidle vandring på et helt nyt niveau. Noget som ikke mindst vil være vigtigt i forhold til de lokale turistkontorer, rundt om i landet. Som her kan få inspiration til et nyt fokus, på noget som ikke alene kan tiltrække udenlandske turister, men også vil være af stor værdi for de lokale.

Det er slet ikke nogen lille ting, for hvis der er noget turister sætter pris på, så er det autensitet og oplevelser der bærer præg af at være en indlejret del af den lokale kultur og natur og ikke bare et kommercielt påfund.

Og  vandrestier er bedre end noget andet, som en helt unik mulighed for at binde de lokales engagement sammen, langs kulturspor, der bevarer og udvikler de værdifulde oplevelser i lokalmiljøet. Oplevelser der så selvfølgelig også kan nydes af turister.

Man kan læse mere om VisitDenmarks projekt i WalkingDenmarks nyeste nyhedsbrev “pedal”…

Det noget pudsige navn, til et projekt der skal brande vandring,  skyldes at nyhedsbrevet og nok hele vandringsprojektet er en “stikling” af deres cykelprojekt og de første 26 sider af nyhedsbrevet handler da også om at cykle i Danmark.

Men bladrer man tålmodigt gennem det digitale blad, når man frem til en sektion om at vandre i Danmark, på side 28 i nyhedsbrevet.

Det 36 sider tykke blad har ialt 4-6 sider om vandring inklusiv et overblikskort over de overnatningssteder i Danmark, der har fået den nævnte kvalitets-sikring indtil nu, dog uden at man kan se at der er noget specifikt vandringsmæssigt over dem, så der er stadigt et godt  stykke vej for VisitDenmark at gå, før man kan sige at de har skabt et rent vandringsfokus.

Link til WalkingDenmarks nyhedsbrev

Men det er et spændede og nyt initiativ der er startet her, og jeg håber at kunne interviewe VisitDenmark om det nye mærke snarest, og også høre lidt om VisitDenmarks planer med vandring fremover.

Leave a Comment

Flere historier

Vandring og de små byer
Vandring og de små byer

Vandrere giver nyt liv til de små byer Når en vandresti løber igennem de små byer kan det give helt nyt liv til [Read More]

Guidebog med kort på mobilen – Bornholms kyststier

Bornholm har fået den første digitale guide til vandreture rundt om Bornholm. Se guiden og download her (android) [Read More]

Guidebog til Hærvejen
Guidebog til Hærvejen

Genialt med bibliotekerne – de er ligesom vandreruter – brug dem så meget du vil… GRATIS, men [Read More]

Facebook side om vandring i DK

Har lige startet en ny side op på Facebook om vandring i Dk, http://facebook.com/vandring –  hvor det er muligt [Read More]

Change Language

Søg

Få email med nye historier

Få mine nyeste artikler om vandring i din mailbox

Join 79 other subscribers

Facebook

Mine artikler om Vandring