Vandring, Vandreture og vandreruter i Danmark

Nyt Hærvejs site

Af Frits Ahlefeldt  2010

Helt nyt officielt Hærvejs site: www.haervej.dk, med opdaterede oplysninger og meget info om Hærvejen er netop blevet tændt  – stadig lidt ting der skal pudses af og det er der god mulighed for at hjælpe med, men alt i alt et stærkt og meget lovende og inspirerende site for alle de andre vandreruter og vandreprojekter i Danmark.

Link: læs min generelle introduktion til Hærvejen her

Først blev  der opbygget et, i dansk forstand, meget nytænkende system af herberger langs Hærvejen, som gør at man kan overnatte langs vandreruten for kun 80 kr. pr. nat. (1 juni – 1september 2010).  Noget der kostede et større millionbeløb og som er sket i tæt samarbejde med pilgrimsbevægelsen i Danmark og RealDania Fonden.

Siden er Statens Kunstfond løbet ind på Hærvejen, med et kunstprojekt til over 4 millioner kroner der kulminerer her i 2010,  og nu er der så endnu flere og nye tiltag på vej der gør at Hærvejen  lægger sig i front blandt de danske vandreruter.

Det er blandt andet de nye Hærvejsfilm og det helt nye avancerede website haervej.dk,  der er med til at støtte op om Hærvejen som vandreoplevelse i 2010.
Her er f.eks. en af de nye film (ca. 2min.50 sek.) om Hærvejen, med smukke overflyvninger ( dog knap så meget decideret info.)

Det nye site lover rigtigt godt for Hærvejen i 2010 og heldigvis er der også gode muligheder for at give feedback og bidrage til opbygningen af denne stadigt inspirerende pioner formidling af dansk vandring.

One Comment for “Nyt Hærvejs site”

  • gunhild says:

    Tak for omtalen af den nye hærvejshjemmeside. Jeg er den ene tovholder på det projekt, der har fokus på hærvejen som turistmål – for blandt andre vandrere. Alle er mere end velkomne til at komme med kommentarer og gode ideer til hjemmesiden – men hav lidt tålmodighed for der er altså stadig ting, der skal forbedres. Vi har også oprettet en facebookside og en blog hvor man kan skrive sine tanker, ideer eller dele sine oplevelser. Der er adgang til begge dele fra forsiden af hærvejen.dk.


Leave a Comment

Flere historier

vandreruter og vild mad
vandreruter og vild mad

Kan vi skabe en helt ny type spiselige vandre-oplevelser ved at opgradere vores vandreruter i Danmark? [Read More]

Stevns trampesti, Boesdal kalkbrud
Stevns trampesti, Boesdal kalkbrud

Boesdal kan blive vigtigt knudepunkt på en Unesco VerdensArv sti langs Stevns klint Af Frits Ahlefeldt, Vandreruter.dk [Read More]

Danske vandreruter på nettet, er OpenStreetmap nået længst?
Danske vandreruter på nettet, er OpenStreetmap nået længst?

Det er ikke altid let at finde rundt i de forskellige kort og GPS koordinater til de danske vandreruter, men der er [Read More]

Guidebog med kort på mobilen – Bornholms kyststier

Bornholm har fået den første digitale guide til vandreture rundt om Bornholm. Se guiden og download her (android) [Read More]

Guidebog til Hærvejen
Guidebog til Hærvejen

Genialt med bibliotekerne – de er ligesom vandreruter – brug dem så meget du vil… GRATIS, men [Read More]

Change Language

Søg

Få email med nye historier

Få mine nyeste artikler om vandring i din mailbox

Join 79 other subscribers

Facebook

Mine artikler om Vandring